2017. júniusi cikk

Budakalászi kék-sárgák bevették az Egri várat.

Fantasztikus hangulatban indult el a BMSE utánpótlás gárdája Egerbe.

A reggeli órákban keltünk útra, a nemzetközi labdarugó tornára, ahova minden évbe meghívást kapunk. A szülők is elkísértek bennünket, és így elég népes csapat kelt útra. Sietni kellett , mert délután mindkét csapatunk pályára lépett. Alig foglaltuk el szálláshelyünket, már indultunk is a mérkőzés helyszínére.

A 11-éves korosztályunk, Kosznovszky Gábor , és Fenyvesi Zoltán vezetésével hatalmas küzdelmet vívott a pályán, és becsülettel helyt állt. Mindent beleadtak a srácok, és a nagy hőség sem zavarta őket a játékban. Nehéz dolguk volt, mert ellenfelük magasabb osztályban szerepelt. A mérkőzés végén összeölelkeztek játékosaink, ugyan egy góllal kikaptunk, de megmutattuk, hogy kell küzdeni, és akarni egymásért. A szülők is nagy tapssal jutalmazták a remek teljesítményt.

A következő mérkőzést a 13-14-éves korosztály játszotta. Laskai Tamás és Marczel Zoltán irányított csapat már az első percekben tudatta ellenfelével, hogy nem akármilyen csapatról van szó , mi Budakalászról jöttünk, és mesterségünk címere a küzdeni akarás. A mérkőzést nagyszerű játék, szép cselek, tiszta szerelések jellemezték. A végén igazságos döntetlen született. Itt is a tapssal, és szép volt fiuk kiáltással köszönték meg a szurkolók a remek élményt.

Jólesett az esti vacsora, majd a közös játék a szobában ahol mindenki kikapcsolódott, de fejben már a másnapi mérkőzésekre gondoltak. Lassan elcsendesült a folyosó, és a mi remek srácaink elszenderedtek, és álmukba lőtték a gólokat, ünnepelték a sok-sok győzelmet.

A reggeli ébresztő és finom kaja után ismét a küzdőtér, mindkét csapatunk újra bebizonyította, hogy nem fél senkitől, és mindent megtesz a győzelemért. A mérkőzések után a csapat úgy ahogyan levonult a pályáról, elindult az Egri vár felé, hogy egy igazi nagy adag fagyival ünnepeljék a remek játékukat. A Dobó István tér kék-sárga hangyabollyá változott, és a vár ura boldogan integetett a kis focistáknak. Mindenki jól érezte magát, játék kacagás bolondságok mind köztünk volt. Sokan fognak emlékezni e csapatra, hisz hátukon a mez feliraton Budakalász neve mosolygott rájuk. Esti vacsora játék, és pihenés a nap vége. A harmadik játéknapon már nehezebb volt a dolguk a fiúknak, hisz több mérkőzés is a lábukban volt, fáradtak és kicsit kimerültek voltak ,de az edzők , és a szülők mindent megtettek ,hogy egy kis pluszt adjanak nekik. A végére büszkék lehettünk fiainkra, hisz nem vallottak szégyent, és a BMSE himnuszával búcsúztak el a közönségtől. Irány a strand kiabálták, és nemsokára mint ezernyi színes ebihal lubickoltak az Egri strand medencéjében. Hétfő reggel indultunk haza, összeszorult a szívem mikor elbucsuztunk egymástól, az apró ölelések, a pacsik a fej simogatások fantasztikus élmény volt. Látni a gyerekeken, hogy büszkék egymásra, és alig várják, hogy elmeséljék otthon barátaiknak e nagyszerű élményeket. Büszkék hogy Budakalász hírnevét elvitték Egerbe, és hogy nekik sikerült elfoglalni az Egri várat.

Egri_6_2017

 

Egri_4_2017

Egri_2_2017

Egri_2017

Vélemény, hozzászólás?